Thursday 22 May 2014

Simple facts from the Island of Calmness

Azaz, rágcsálócsapdák a kempingben és közönséges tengeri kondom blue edition az óceánparton. :)

A munka közeledtével (ami egészen pontosan hétfőn indul), már nem ruccanok ki olyan messzire, de azért így is bőven találok felfedezni valót a szűkebb környezetemben is.
Így esett, hogy elmentem egy természetvédelmi parkba a várostól nem messze. A park érdekességét az adta, hogy egyrészt Jurassic Parkot megszégyenítő automatikusan nyíló fémkapuk és masszív kerítés veszik körül, másrészt a kempingben, élesíthető rágcsálócsapdák és csalinak való mogyoró vaj várja a túrázni vágyókat.



Kiwifölde ugyanis rengeteget invesztál a nem őshonos emlősök pusztításába. Sem az egereknek, sem a nyulaknak, sem a cuki kis posszumoknak nem lehetne létjogosultságuk a szigeten. Ezek ugyanis ösztöneiket követve pusztítják a helyi "lakosságot", azaz a máshol nem létező ritka madarakat, vagy éppen tojásaikat, mint amilyen a kiwi is. Ezért a kerítés, és ezért a sok csapda. Illedelmesen megkérnek minden kempingezőt, hogy használják bátran a rendelkezésre álló eszközöket az irtásra.


Másik nagy felfedezésem a Közönséges Tengeri Kondom, Blue Edition. A valóságban természetesen semmi köze nincs a hatékony védelmi eszközhöz. Amiről beszélek az az úgynevezett Portuguese Man O' War (Bluebottle Jellyfish), azaz portugál gálya. Ez egy aranyos kis medúzaszerűség (valójában nem sorolható az élőlények ezen osztályába), mely igen fájdalmasat tud csípni, párosulva,csúnya napokig látszódó csíkokkal a testen. Szerencsémre nem sikerült kipróbálni milyen a csípés, de meglepődve néztem a fura, tényleg használt gumira emlékeztető kék izéket a parton, gondoltam utána járok mi lehet ez. :) Végre sikerült találni egy élőlényt, ami csíp/harap/rúg...




Sweet as New Zealand!

No comments:

Post a Comment