Friday 28 March 2014

Gastro moments No.1

Mint azt az alkatom is mutatja:P, nagyon nagy gasztromágus vagyok. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy, ha valami egzotikusabb finomságot készítek, arról készítek egy kis leírást.

Íme az első: hoki with lemon pepper and kumara chips, to drink cocoa water, as dessert fresh feijoa.

Még helyi halismeret hiányában a halacska egy mirelit hoki lett (fogalmam sincs, mi a magyar neve). Sütőbe bevágva 12 perc alatt megvan. A kumara, azaz édes krumpli, errefelé nagyon népszerű, tényleg olyan, mint a tradicionális pityóka, de édesebb és picit erőteljesebb az íze. Felszeletelés után kókuszzsírban megsütve készítettem elő.

Igazán kellemes ízpárosítások, a citromborssal ízesített halpanír kellemes frissítő érzetet kelt a szájban, mindemellett citromos ízt kölcsönöz a puha fehér halhúsnak. A kumara édeskés ízevilága pontosan illik a sós halhoz, és mivel az átlag európai számára ez új íz, így ad még egy plusz élményt a szájnak. A fogást kis kókusz vízzel leöblíthetjük a végén. (Nekem a kókusz víz fura utóíze nem nyerte el a tetszésem, de azért ebben az összeállításban nagyon finomnak bizonyult.)

A boltból frissen szedett, egy napig érni hagyott feijoa (fidzsoa) sajnos még nem bizonyult elég érettnek, de ennek ellenére finom volt. Hasonló csípős jellegű utóíze van, mint a kiwinek, a hús állaga olyan, mint a körte húsa. Kettős ízt érez az ember a szájában fogyasztáskor. Egy lágyabb körtére emlékeztetőt, és egy erőteljesebb aromát, amit még nem igazán tudok mihez hasonlítani. De azért finom volt.


Jó étvágyat!


Sweet as New Zealand!

No comments:

Post a Comment