Wednesday 30 April 2014

Job done! Well done! Job??? My Job!!!!!

Úgy bizony, végre valahára sikerült! Megkaptam az állást!

Nem tudom, hogy hogyan működnek a sors fogaskerekei, de most hihetetlenül örülök, hogy így forogtak.

Még Magyarországon találtam egy állásajánlatot, ahol hajónavigációs rendszerekre és radarokra kell szoftvert fejleszteni. Egyből megtetszett a cég profilja. "Ez az én melóm" - mondtam magamban. Tudtam, hogy az esélyeim elég gyengék, ahhoz, hogy otthonról megpályázzam, így félreraktam az ajánlatot, és egyéb munkákat kezdtem pályázni, afféle kóstolgatás feltérképezésképp. Sikertelenül.

Kiérkezésemre persze, már levették a hirdetést... Mondom remek. Egyik nap még az első itt töltött hetem során beadtam egy pályázatot egy fejvadász céghez, akik még aznap felhívtak. Mivel tetszettem nekik megküldték a cég profilját. És mit ad isten! Pont az "álommelót" közvetítették.

Ezután kezdődött a hacacáré. 3 telefonos interjú (és még legalább 15 egyéb információgyűjtő és tájékoztató beszélgetés) két szakmai interjú, egy telefon a bécsi referenciám leellenőrzése érdekében, és még egy meeting a közvetítőm és a cég managere között... Hozzám hasonlóan még két ember élte túl az akadálypályát, de végül engem választottak ki! (Hozzáteszem, csak ezt az egy állást pályáztam meg, feltettem egy lapra a szerencsém)

Fura fordulatok az életben. :)

Jelenleg kétfajta munkavízum pályázatom van folyamatban, remélem az egyik csak összejön.

És végül egy elmaradt videó egy korábbi kirándulásról. Igaz a video elég nyugodt hangvételűre sikeredett, de azért volt bőven kaland (peddle board, body board, sand surfing, kaland vezetés patakban terepjáróval, túrázás, hogy csak a legfontosabbakat említsem) 





Sweet as New Zealand!

7 comments:

  1. Gratulálok! :) Indulok kiwi földre! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Höhö, még lakás kell elébb. Utána lehet foglalni a Hotel Kiwi-be.

      Delete
  2. Braahhhh, lets surf,there is a competition in december, are u prepared?! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khm... Well, I guess I have to practice in wintertime. :) You should somehow do the same. :)

      Delete
  3. Minden így sikerüljön ezentúl!!! :)

    (Cili voltam)

    ReplyDelete